Putevima rovinjskih delicija

fotogallerij

21.04.2023

Počinje proljetno izdanje gourmet manifestacije: Putevima rovinjskih delicija

Poznati rovinjski restorani i ovog proljeća u zajedničkom eno-gastro projektu posjetiteljima nude najbolje od svoje kuhinje. Od 21. travnja do 7. svibnja, u sklopu omiljene gourmet manifestacije, „Putevima rovinjskih delicija“, možete uživati u pomno odabranim varijantama ribljih i mesnih menija, karakterističnih za Rovinj i okolicu.

Kao i dosad, predjelo, glavno jelo i desert bit će dostupni po promotivnim cijenama, a uz njih, gosti će uživati i u domaćoj kapljici istaknutih lokalnih vinara. Restorani Dream, Fortuna, Graciano, Brancin da Nino, Santa Roma, Štorija, Ranch Fortuna, Volley Ferata i Kantinon za novo izdanje manifestacije „Putevima rovinjskih delicija“ pripremili su autentične jelovnike na kojima će se, između ostaloga, naći i pršut, mladi kravlji sir, istarski fuži s pilećim žgvacetom, srdele na savor, bakalar, svinjski file u umaku od jabuka, pljukanci s divljim šparogama i pršutom, rižot na crno s koromačem, rošpo s divljim šparogama, dagnje na buzaru, istarska maneštra, istarski ombolo s umakom od vrganja, ovčji sir na žaru s umakom od tartufa, sladoled od tartufa i brojni drugi specijaliteti.

Iako raznolika, ponuda spomenutih restorana u jednome je ista: zasniva se na domaćoj istarskoj kuhinji i poštivanju svježine i sezonalnosti organskih namirnica, prepunih aroma i mirisa u kojima svake godine uživa veliki broj posjetitelja. Pridružite nam se i otkrijte zašto je „Putevima rovinjskih delicija“ gourmet manifestacija koja se ne propušta.