Photo & Audiovideo Contest FOTO-PRIČA IZ ROVINJA

Photo galerija

26.6.2019

Izdanje 2019

IZABERI TEHNIKU I OSLOBODI SVOJU KREATIVNOST!

#rovistory19

NATJEČAJ

1. Uvodno obrazloženje:
U suvremenome svijetu uz neprestano usavršavanje tehnologije i sam je umjetnički izričaj u stalnoj mijeni, a suvremena sredstva komunikacije omogućuju praktički svakome da se kao amater okuša u fotografiji i snimanju videa. Mnogi spontano snimaju potaknuti trenutačnim raspoloženjem, a tek malobrojni vrše opsežnije pripreme. ISFAV (Istituto di Fotografia e Arti Visive di Padova), u suradnji s CVU - Centrom Vizualnih Umjetnosti „Batana“ iz Rovinja, pod pokroviteljstvom Grada Rovinja i Turističke Zajednice Grada Rovinja te uz potporu MAISTRE, raspisuje peto izdanje natječaja FOTO-PRIČA IZ ROVINJA '19 kako bi animirali širu publiku i zainteresirali ju za određenu fotografsku i video tehniku kojom se ne ostvaruju obični snimci već narativna cjelina.
2. Ciljevi:
Cilj natječaja je potaknuti fotografe i videosnimatelje, amatere i početnike koji koriste prenosna sredstva komunikacije (mobitel, smartphone, tablet, itd.) da promatraju Rovinj i svojim stilom ostvare slikovnu priču o duhu mjesta: to može biti o gradskoj arhitekturi ili okolnom krajobrazu, o karakteristikama i načinu života neke udruge ili interesne skupine, nekoj obitelji ili pojedincu koji ovdje žive, o nekom zanimanju, mjestima na kojima se okupljaju mladi, o nekoj inicijativi ili osobitom događaju, o doživljenom iskustvu tijekom posebnog odmora u Rovinju…
Sudionici sami odlučuju što će i na koji način ispričati.
Sudjelovanje na natječaju je jednostavno i besplatno.
3. Natjecateljske kategorije:
Natjecatelji ostvaruju pripovjednu cjelinu na temu Rovinja, a motive biraju prema osobnim sklonostima.
A) KATEGORIJA FOTOGRAFIJA
Slijed od najmanje 4 i najviše 10 FOTOGRAFIJA uz naslov i opisne potpise uz slike.
Elaborat treba postaviti na osobni profil facebook ili instagram s hashtagom #rovistory19; ili poslati na e-mail adresu: photostory.rv@gmail.com, ili ga dostaviti osobno tajništvu Natječaja.
B) KATEGORIJA AUDIOVIZUALNI SNIMAK
Kratki AUDIOVIZUALNI SNIMAK u trajanju najviše 3 minute uz naslov.
Elaborat treba postaviti na osobni profil facebook ili instagram sa hashtag #rovistory19; ili poslati na e-mail adresu: photostory.rv@gmail.com, ili ga dostaviti osobno tajništvu Natječaja.
4. Natjecatelji:
Natjecatelji mogu pristupiti natječaju individualno i skupno korištenjem svih fotografskih i snimateljskih uređaja, uključujući mobilne telefone, smartphone, tablete, itd.
5. Rok za dostavu radova:
Radovi trebaju biti dostavljeni do 31. prosinca 2019.
6. Prosudbena komisija:
Radove procjenjuje komisija čiji su članovi profesionalni fotografi i snimatelji.
7. Nagrade:
Nagrade za pobjednike u kategorijama „Fotografija“ i „Audiovizualni snimak“ su slijedeće: dva (2) noćenja (s doručkom) za dvije (2) osobe u dvokrevetnoj sobi u hotelu „Istra“ na otoku Sv. Andrija u terminima od 15.04.-30.05.2020. ili 15.09.-15.10.2020. uz prethodnu provjeru raspoloživih kapaciteta.
8 . Objava nagrađenih:
Nagrađeni i istaknuti radovi bit će objavljeni na web stranicama CVU Batana iz Rovinja (www.cvu-batana.com), ISFAV-a iz Padove (www.isfav.it), Grada Rovinja (www.rovinj.hr) i Turističke zajednice grada Rovinja (www.rovinj-tourism.hr).
9. Uvjeti koje treba ispuniti za sudjelovanje:
Svaki sudionik postavljanjem uradka prešutno izjavljuje da je autor i da zadržava sva prava.
Stoga svaki sudionik oslobađa Organizatora od bilo kojeg zahtjeva trećih lica koja se tiču prava prikazanih osoba i svih drugih prava vezanih uz postavljeni uradak.
Svaki sudionik dopušta Organizatoru korištenje svojih osobnih podataka u svrhu promocije natječaja.
Sudionici nemaju pravo na bilo kakvu naknadu od Organizatora za eventualno izlaganje ili objavljivanje njihovih uradaka.
Organizator nema obavezu izlaganja ili objavljivanja uradaka, djelomično ili u cijelosti.
10. Prihvaćanje uvjeta natječaja:
Slanjem svojeg uradka svaki sudionik prihvaća ovaj natječaj, uključujući i uvjete pod točkom 9.
________________________________________
Tajništvo natječaja FOTO-PRIČA IZ ROVINJA '19
pri CVU - Centar Vizualnih Umjetnosti „Batana“ www.cvu-batana.com
Trg brodogradilišta 2, 52210 Rovinj – Rovigno
e-mail: photostory.rv@gmail.com, Tel: +385 52 830 711
Gosp. Ermano Bančić Tel: + 385 98 660 357