Program obilježavanja Dana planeta zemlje u geološkom spomeniku prirode - kamenolomu Fantazija

Photo gallery

20.04.2023

U sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje JU Natura Histrica u subotu 22. travnja organizira nekoliko edukativnih događanja.

Ove je godine slogan Dana planeta Zemlje „Uložite u naš planet“, stoga JU Natura Histrica poziva sve zainteresirane da joj se pridruže te da zajedno ulože u znanje o prirodnim vrijednostima Istre.

Na području grada Rovinja-Rovigno JU Natura Histrica organizira obilazak geološkog spomenika prirode - kamenoloma Fantazije, a program donosimo u nastavku.

Program obilježavanja u kamenolomu Fantazija

Lokacija: Grad Rovinj-Rovigno, naselje Monfiorenzo (lokacija)
Vrijeme: Subota, 22. travnja 2023., od 10:00 do 16:00 sati

Kamenolom Fantazija proglašen je 1987. godine geološkim spomenikom prirode kao jedinstveni primjer sedimentologije karbonatnih stijena. Kao takav, jedan je od najvažnijih i najzanimljivijih kamenoloma svijeta s velikom edukativnom funkcijom koja služi za znanstveno objašnjenje postanka sličnih stijena u svijetu.

Kroz kamenolom i novouređeni edukativni centar provest će vas stručni vodiči i otkriti vam fascinantan svijet geologije.

Termini besplatnog stručnog vođenja:
11:00 sati
12:00 sati
13:00 sati
14:00 sati
15:00 sati

Trajanje obilaska: Oko 45 min.

Priprema: Za obilazak Kamenoloma Fantazija nije potrebna posebna priprema, ali preporučujemo ponijeti cipele za hodanje i slojevitu odjeću.

Kontakt za dodatne informacije: Andrea Deklić andrea.deklic@natura-histrica.hr, 0993837538